Om

Det hela startade som ett litet projekt hemma i soffan när Nicklas började skriva ner texter som handlade om sitt eget eller folk i hans närhets liv och leverne. Han hade inga funderingar på att göra något av låtarna till en början, utan skrivandet var mer ett sätt att bearbeta känslor på för honom. Efter en tid väcktes ändå tanken att det vore kul att testa för att se om musiken han skrivit funkade med ett band och på en scen inför publik.

Året var 2012 då han bestämde sig för att prova, ett par samtal ringdes och Nicklas & Baganom Band var nu ett faktum. Efter många år som sologitarrist och munspelare i andra rock och bluesband var detta ett stort steg, Nicklas första soloprojekt. I starten anlitades musiker i vänkretsen men år 2015 togs steget att försöka få ihop en mer fast konstellation. Efter en diskussion på en utav familjens middagar gavs det förslag på olika lösningar och det resulterade i vad som idag får kallas ett familjeband. Hösten 2016 påbörjades arbetet med debutskivan "Måndag igen" som släpptes våren 2017 och mottagandet har varit över all förväntan. Hösten 2018 kom album nummer två, "Fri som en fågel" och intresset för bandet är stadigt ökande för varje dag som går. 

Funderingarna kring gamla hemstaden resulterade i låten Våldets huvudstad som har fått över 200 000 visningar på Facebook. Många är även nyfikna över bandnamnet och Nicklas får ofta frågan om hur det uttallas och varför han valde just det namnet. "-Svaret är enkelt, alla de coola bandnamnen är upptagna, så det var bara till att börja fundera." svarade han i en intervju med TA 2016.

 

"-Eftersom vi är Skåningar så pratar vi Skånska. Efter lite letande i den Skånska ordskatten hittade vi ordet Baganom, som helt enkelt betyder bakom på rikssvenska, så egentligen heter vi Nicklas & Bandet Bakom... men det är fräckare med Nicklas & Baganom Band."

 

I en intervju med Malmökanalen fick vi frågan vad målet med bandet och musiken är. "-Vårt mål är att se hur långt man kan ta detta lilla familjeband i musikvärlden. Så länge folk blir berörda av mina låtar och gillar vår musik så kommer vi att fortsätta lira." -Nicklas

 

Nicklas Johansson

Sång, Gitarr & Munspel

Anton Ekdahl

Trummor

Camilla & Caroline Cruse

Sång, Percussion

Björn Cruse

Sång, Bas